Stop Misogyny in (t)rap – Live την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη

Stop Misogyny in (t)rap: Μετά από κάλεσμα της Sadahzinia προς τις Ελληνίδες Rappers, την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη στην Τεχνόπολη θα πραγματοποιηθεί ένα μοναδικό live, που θα καταγγείλει ραπάροντας και τραγουδώντας από την καρδιά της Αθήνας, παίρνοντας πολιτική θέση ενάντια στον μισογυνισμό στη ραπ και στην τέχνη γενικότερα. Πάνω από 30 γυναίκες καλλιτέχνιδες ενώνουν τις φωνές τους πάνω στη σκηνή και τραγουδάνε για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Ως Αναιρέσεις στηρίζουμε μια τέτοια κίνηση που υψώνει ανάστημα και γροθιές ενάντια στην έμφυλη βία, στον σεξισμό και το ρατσισμό που βιώνουν οι γυναίκες και τα ΛΟΑΤΚΙΑ άτομα στη μουσική σκηνή – και όχι μόνο, ενάντια στις γυναικοκτονίες που όλο και πληθαίνουν. Μια πολιτική συναυλία που προτάσσει μια διαφορετική κουλτούρα στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Από την πλευρά μας επιδιώκουμε να ενισχύσουμε και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη τέτοιων πολιτικών πρωτοβουλιών που παίρνουν θέση διεκδικώντας την κατάργηση κάθε είδους έμφυλων και ταξικών διακρίσεων αλλά και την κατάργηση των ευρύτερων κοινωνικών καταπιέσεων που αναπαράγουν τέτοιες στάσεις, παλεύοντας παλεύουν για ένα κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

Καμία μόνη!

Συμμετέχουν: Sadahzinia, Mi55t, Sci Fi River, 0-100 Seirene, Mira, Aeon, Piel Fluida, Ms Morris, Alexandra Pitsouni, Mentira, Εκ των έσω, Alicia, Giasemaki, Ultra, Feny, Indra, Dio Delta, Lunar, Iris

…αλλά και οι: Μάρθα Φριντζήλα, Ελένη Βιτάλη, Βιολέτα Ίκαρη, Γεωργία Νταγάκη, Μαρία Παπαγεωργίου, Τζώρτζια Κεφαλά (Μπλε), Idra Kayne, Βαλέρια Κουρούπη, Ασπασία Θεοφίλου, Βούλα Στρατάκη, Ιωάννα Κατράκου (Βόμβοι).

Την παραγωγή του mixtape έχουν αναλάβει οι ΒΟΜΒΟΙ με τον Dj Marble, την ενορχήστρωση ο Νίκος Ξύδης και την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Πάνος Πενταρίτσας.

Την συναυλία θα πλαισιώσουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο, για την στήριξη του σκοπού, οι αγαπημένες Χρύσα Κατσαρίνη και Κατερίνα Ζαρίφη.

Μαζί τους, δυναμική παρουσία κινημάτων και συλλογικοτήτων κατά της έμφυλης βίας. Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι κέρδη της συναυλίας θα δοθούν για την ενίσχυση στο έργο του κινήματος Strong me, που σκοπό έχει την κάλυψη νομικής εκπροσώπησης των θυμάτων και των παιδιών τους αλλά και έκτακτων αναγκών που προκύπτουν σε θύματα έμφυλης βίας.

Scroll to Top