Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2024 – Πρέβεζα | Πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις επιστρέφει την Τετάρτη 31/7 στη παραλία της Πρέβεζας μπροστά από τα δικαστήρια. Ένα φεστιβάλ που έχει αποτελέσει σημαντικό θερινό πολιτικό – πολιτιστικό σταθμό στην πόλη.

Οι φονικοί πόλεμοι που ξεσπάνε γύρω μας, οι τρομακτικές περιβαλλοντικές καταστροφές, το δράμα των προσφύγων και το χάσμα των κοινωνικών ανισοτήτων που συνεχώς μεγαλώνει στη χώρα αλλά και στη περιοχή μας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα απογοήτευσης αλλά και αναζήτησης ελπίδας έξω από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Οι αντιδράσεις της νεολαίας και του λαϊκού κινήματος απ’ άκρη σε άκρη της γης διαμορφώνουν ένα ρεύμα αμφισβήτησης και οργής. Από τη μια πλευρά, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και κεφάλαιο δίνουν υποσχέσεις για συνέχεια του πολέμου, ενίσχυση της σφαγής που λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη, συνέχεια και επέκταση του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και γενικότερα, ακρίβεια, εκμετάλλευση, 6ήμερη-7ήμερη εργασία, εξευτελιστικά μεροκάματα και ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου.

Από την απέναντι πλευρά, σκιαγραφείται μια διευρυμένη βραδυφλεγής οργή απέναντι στο μέλλον που προδιαγράφεται για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Από τα κατειλημμένα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ και το φοιτητικό κίνημα ενάντια στην πολεμική έρευνα που αξιοποιείται για το Ισραήλ, την μακρινή Αργεντινή και τις διαδηλώσεις του ενός εκατομμυρίου για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας μέχρι το πρόσφατο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στη χώρα μας, η νεολαία μαζί με τους εργαζόμενους κάνουν ξεκάθαρο πως η νέα γενιά αντιστέκεται στα αδιέξοδα που της τάσσουν και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.

Στις μέρες της οργής, χτίζουμε τον κόσμο της ανατροπής!

Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κόσμο που θα χωράει τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας, γράφοντας νέες ελπιδοφόρες σελίδες στην ιστορία. Να φωνάξουμε δυνατά πως θα παλέψουμε για ειρήνη, φιλία και ελευθερία των λαών, ενάντια στους τόνους πολεμικών εξοπλισμών, την καταστολή και την εκμετάλλευση. Αγωνιζόμαστε ώστε ο φασισμός, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός να μην έχουν σπιθαμή χώρου γης. Αγωνιζόμαστε για να χτίσουμε δρόμους προς τη συνολική αντεπίθεση στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση και τα εξοντωτικά μέτρα για το λαό και τη νεολαία.

Το φεστιβάλ Αναιρέσεις επιδιώκει να αποτελέσει πεδίο συνάντησης των πρωτοπόρων αγωνιστών του πρόσφατου φοιτητικού κινήματος, με τους καταληψίες μαθητές, του νεολαιίστικου δυναμικού που αναμετρήθηκε με τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή και του εργατικού κινήματος που διαδηλώνει, απεργεί και διεκδικεί αξιοπρεπή ζωή.

Γνωρίζοντας πως η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε, φιλοδοξούμε το φετινό φεστιβάλ να σηματοδοτήσει μια συλλογική διαδικασία ανατρεπτικής πολιτιστικής και πολιτικής έκφρασης.

Τετάρτη 31/7 μπροστά στα δικαστήρια (παραλία)!

Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Έναρξη 19:00 με το Workshop: «Με τη Παλαιστίνη ως τη λευτεριά»
20:00 – Κεντρική εκδήλωση με θέμα: «Το τουριστικό «θαύμα» στις πλάτες των εργαζομένων – η απάντηση του εργατικού κινήματος», με ομιλητές: Γκίζας Νίκος, φοιτητής-εργαζόμενος στον επισιτισμό μέλος της ΛΑΝΤΖΑ / Νάνος Βαγγέλης, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας / Υφαντή Ελισάβετ, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό Πάργας.
22:00 – Ρεμπέτικη λαϊκή βραδιά με τους Δημήτρη-Ιάσονα-Μυρτώ!

Διοργάνωση:
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση -νΚΑ
Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Οργανώσεις που συμμετέχουν στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

 

 

Καταγγελία ΝΑΡ-νΚΑ Πρέβεζας

Θρασύδειλος/οι κατέστρεψαν προπαγανδιστικό πανό για το φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ.\

Στο χώρο της Κυανής Ακτής καταστράφηκε-εξαφανίστηκε πανό που καλούσε στο φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ που διοργανώνει η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η οργάνωση του ΝΑΡ Πρέβεζας. Η περιοχή αυτή είναι γεμάτη με πανό συναυλιών, εκδηλώσεων, φεστιβάλ και μόνο το πανό μας ενόχλησε το «παλικαρά» που το εξαφάνισε…

Η στοχοποίηση των οργανώσεων μας δεν είναι τυχαία. Ο αντικαπιταλιστικός, αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιπολεμικός λόγος , η στάση μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, η σαφής και ριζική αντίθεσή μας στη κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική (και σε τοπικό επίπεδο), η μαχητική παρουσία των μελών μας σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες και τα κινήματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, ενοχλεί το σύστημα και τα διαφόρων ειδών μικρά ή μεγάλα δεκανίκια του, που μόνο στο σκοτάδι ξέρουν να δρουν…

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) και Νέο Αριστερό Ρεύμα (Ν.Α.Ρ.) δε πτοούμαστε από τέτοιες ενέργειες. Οι οργανώσεις μας έχουν δώσει σοβαρές μάχες και δείγματα γραφής στη κοινωνία για να επηρεαστούν από τέτοιες ενέργειες οι οποίες δε θα μείνουν αναπάντητες.

• Συνεχίζουμε την αυτοτελή μας παρέμβαση είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι.
• Καλούμε στη στήριξη του φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ που θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 31/7 στη παραλία (μπροστά από τα δικαστήρια).

Scroll to Top