Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2024 – Ιωάννινα | Πρόγραμμα

UPDATE – Ανακοίνωση

📣📣Φεστιβάλ Αναιρέσεις στο Skate Park (Καλούτσιανη), Ιωάννινα  – Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2024, μετά την μεγάλη επιτυχία του στην Αθήνα και την Πάτρα, συνεχίζει το ταξίδι του στην υπόλοιπη Ελλάδα και στα Γιάννενα στις 21 Ιουνίου.

🍉Το καλοκαιρινό μας ραντεβού του Φεστιβάλ Αναιρέσεις αλλάζει τοποθεσία και πάει στο Skatepark, στην Καλούτσιανη.

Ο λόγος; Για μια ακόμα φορά υπάρχει οι φορείς (Δήμος-Πανεπιστήμιο κ.α.) αρνούνται να δώσουν άδειες για εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Αναιρέσεις, ένα πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ με ιστορία και αποτύπωμα δεκαετών. Ταυτόχρονα, πολύ εύκολα παραχωρούν δημόσιους χώρους σε ο,τιδήποτε ιδιωτικό. Δεν είναι πρόβλημα μόνο των Αναιρέσεων, αλλά και κάθε εκδήλωσης, φεστιβαλικής και μη που έχει αγωνιστική και κινηματική αναφορά, όπου διοργανωτές είναι συλλογικότητες και οργανώσεις. Είναι πολύ πρόσφατη η άρνηση άδειας του Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Αθήνα, όπου η πρυτανεία αρνήθηκε να δώσει τον χώρο της Γεωπονικής, εκεί όπου τόσα χρόνια πραγματοποιούνταν τα φεστιβάλ. Αυτό το ιδιότυπο «no politica» των φορέων είναι βαθιά πολιτικό και αντιδραστικό. Είναι ΟΚ να εκχωρείται αντί αντιτίμου, με δεκάδες «διευκολύνσεις» κάθε είδους δημόσιος χώρος παντού, είναι όμως «προβληματική» η παραχώρηση χώρου για πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η ποινικοποίηση της πολιτικής όμως, είναι αντικοινωνική η ίδια. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι αυτοί οι φορείς, Δήμοι, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια κ.ο.κ. ότι οι δημόσιοι χώροι προορίζονται γι αυτόν ακριβώς τον λόγο: την κοινωνική συνύπαρξη, την ανάπαυλα, το παιχνίδι, την πολιτική συζήτηση και συνεύρεση. Φυσικά, αυτά στις μέρες μας δεν «συμφέρουν». Πρώτα όμως απαγορεύουν και μετά «ανησυχούν» δήθεν, για την κοινωνική αδιαφορία και για την άνοδο της ακροδεξιάς που ακριβώς σε αυτό το έδαφος βρίσκει ευρύχωρα μονοπάτια. Οι «Αναιρέσεις» θα γίνουν και φέτος, γιατί προσπαθούν και σε σημαντικό βαθμό καταφέρνουν να εκφράσουν τις παραπάνω ανάγκες. Οι δημοτικοί και δημόσιοι χώροι, τα πανεπιστήμια, οι πλατείες πρέπει να είναι ελεύθερα, να ανήκουν στην νεολαία , στους κατοίκους και στους μαζικούς κοινωνικούς, πολιτιστικούς κι πολιτικούς φορείς τους.
——————————-
🚩Φέτος στα Γιάννενα αλλάζουμε κι επιστρέφουμε με άκρως καλοκαιρινή διάθεση και πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, κάτι που οι νέοι και νέες στην πόλη μας έχουμε μεγάλη ανάγκη για να εκφραστούμε, να μιλήσουμε για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις που μας αφορούν, να έρθουμε σε επαφή με πολλές μορφές τέχνης, να διασκεδάσουμε.

✌️Ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά στο γνωστό μας ραντεβού!
——————————-
🎉Πρόγραμμα Φεστιβάλ:

⬛️18:30 – Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Ελεύθερα Βουνά», Χρήστος Μπλίζος και Γιώργος Ρουσόπουλος.

⬛️18:30 – Εργαστήρι Graffiti από σπουδαστές της Σχολής Καλών Τεχνών

🟥19:30 – Πολιτική Εκδήλωση: «Με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά – η αντιπολεμική πάλη θα νικήσει!» με ομιλητές:
💬Σωτήρης Λιαμπότης, Οικοδόμος, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (Ηγουμενίτσα).
💬Ηλίας Κουράκος, Αντιπολεμική Επιτροπή του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ.

🟥21:00 – Θερινό Σινεμά με κοκτέιλς και pop corn:
📽Ταινία Μικρού Μήκους για την Παλαιστίνη, 10΄.
📽Ταινία Μικρού Μήκους για τον μήνα του Pride, 10΄.
📽«By the Lake», Ντοκιμαντέρ για την μουσική σκηνή της πόλης, του Γιώργου Τσαντίκου, 76΄.

🟩22:30 – Μουσική Σκηνή – Οι Ασυμμάζευτοι, με τους:
🎙Α. Κώτσιας, Βιολί
🎙Α. Ντούβαλης, Κανονάκι και Φωνή
🎙Ε. Ντιναλέξης, Ούτι και Φωνή
🎙Β. Πεπόνης, Κιθάρα και Φωνή
🎙Α. Ανωγιαννάκη, Φωνή
🎙Τ. Τσιαχρης, Νευ
——————————-
✊🏽Στις μέρες της οργής χτίζουμε τον κόσμο της ανατροπής!

 

Scroll to Top